Se foloseste pentru urmatoarele preparate: cozonaci, cornuri, babe, pasca, gogosi, branzoaice, varzari moldovenesti, invartite, savarine si diverse prajituri.
Aluat dospit cu drojdie de bere
Publicat la
decembrie 14, 2014 | In Cehoslovaca, Chinezeasca, Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Japoneza, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 1 kg faina
- 40-50 g drojdie
- 2 pahare lapte
- 200 g unt
- ulei sau margarina
- 4-5 oua
- 200-300 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- zahar vanilat sau rom
- sare (un varf de cutit)
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se cerne faina in momentul pregatirii (aceasta face ca aluatul sa fie mai pufos); iarna faina se aduce cu o zi inainte in bucatarie pentru a se incalzi.
- Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit. Separat, intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si cu putina sare, apoi se toarna in mijlocul gramezii de faina.
- Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si se incepe sa se amestece incet cu o mana ca sa se absoarba toata faina. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca, se framanta si se bate bine, iar atunci cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului, se adauga treptat, framantandu-se mereu, untul topit.
- Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, punandu-se vasul deasupra unei site sa nu se opareasca. Dospitul depinde de temperatura camerei si de calitatea drojdiei.
- Timpul mediu de crestere este de 1-3 ore. Dupa ce aluatul a crescut se poate intrebuinta.
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.