Muschi de vita cu sos verde
Publicat la
februarie 4, 2017 | In Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
-
- Timp de preparare
- Minute
-
- Timp de gatit
- Minute
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ulei de masline
- 1 kg muschi de vita
- 2 capatani usturoi
- 4 crengute de cimbru
- 2 crengute de rozmarin
- 200 g unt
- sare mare
- piper proaspat macinat
- Ingrediente pentru sosul verde
- 2 catei de usturoi
- o lingura si jumatate mustar
- o lingura si jumatate otet balsamic,
- o lingura ulei de masline
- 2 legaturi de patrunjel
- menta doar frunzele
- piper negru proaspat macinat
Informatii nutritive
Instructiuni
- Inainte de a incepe se condimenteaza muschiul cu sare groasa si piper proaspat macinat si se incalzeste cuptorul la 200 grade C
- Intr-o tigaie adaugam un strop de ulei de masline, prajim putin muschiul pe ambele parti pentru un minut sau doua in functie de grosime si marime dupa care adaugam usturoiul, cimbru si rozmarinul.
- Spre final adaugam untul iar dupa ce s-a topit stropim muschiul de vita. Se transfera totul intr-o tava si se baga la cuptor timp de 10-12 sau 15-17 minute in functie de preferinte. Cand carnea este gatita dupa gustul dumneavoastra se transfera pe un platou si se acopera cu folie. Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute si se serveste cu sos verde alaturi.
- Sosul verde
- Intr-un mojar adaugam 2 catei de usturoi, patrunjelul tocat fin si frunzele de menta, un varf de cutit de sare si se piseaza pana la formarea unei paste. Dupa ce am obtinut pasta adaugam mustar, otet balsamic, ulei si piper negru proaspat macinat si se amesteca bine pana la consistenta perfecta.
- Pofta buna!
- Portii : 6-8
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Fripturi, Preparate din carne
- Ingrediente : carne de vita, carne de vitel, cimbru, muschi de vita, mustar, patrunjel (frunze), piper, sare, ulei masline, unt, usturoi
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.