Source foto: cristina-cristinasworld.blogspot.ro
Vinete tocate conservate
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- vinete
- sare
- ulei
Instructiuni
- Se aleg vinete coapte, de marime mijlocie, de culoare aproape neagra, lucioase si pufoase (cele tari au seminte mari iar cele verzui sunt amare).
- Se coc pe jar sau pe plita bine incinsa si, pe masura ce se coc, se asaza la rand pe un fund de lemn.
- Dupa ce s-au racit putin se curata, avand grija ca in timpul indepartarii cojii sa se clateasca degetele in apa rece, insa imediat sa se stearga mana cu prosopul, ca apa sa nu vina in contact cu miezul vinetei; altfel se inegresc.
- Vinetele curatate se pun la rand pe un alt fund de lemn asezat putin inclinat, lasandu-se astfel 2-3 ore ca sa se scurga zeama amara a acestora.
- Dupa ce vinetele s-au scurs, se toaca pe fundul de lemn, cu un tocator de lemn, sarandu-le dupa gust.
- Vinetele tocate se asaza in borcane cu gura mica sau in sticle de 1/2 I, care se umplu putin cate putin, batandu-le usor de masa ca sa nu ramana inauntru goluri de aer. Deasupra vinetelor se pune un strat de ulei.
- Borcanele sau sticlele se lasa goale de 2-3 cm si dupa ce se leaga cu celofan se fierb in bain-Marie, timp de 1 ora.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : sare, ulei, vinete
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.