

Tarte cu capsune, zmeura sau cu fragi
Published on
December 14, 2014 | In Englezeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | By
Ovidiu Constantin | 0 Comments
- Difficulty Level Mediu
Recipe Rating
- (4 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 400 g faina
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 1 ou
- 2-3 linguri de smantana sau lapte
- 1 varf de cutit de praf de copt
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 500-600 g capsune, zmeura sau fragi
- Pentru umplutura, crema de vanilie
- 1/2 I lapte
- 150 g zahar tos
- 3-4 oua
- 60 g faina
- 1 pachetel vanilie
- 50 g zahar pudra
Nutrition Info
Instructions
- Pentru aluat se amesteca sarea si praful de copt cu faina cernuta, se adauga untul taiat in bucatele, se amesteca din nou, apoi se adauga apa cat absoarabe faina ca sa iasa un aluat semitare.
- Dupa ce se framanta, se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, apoi se imparte in 20-25 bucati egale care se pun in forme mici de tarte, captusind cu aluat interiorul acestora.
- Inainte de a se introduce in cuptor, se inteapa coca din forme in cateva locuri, cu varful unui cutit, ca sa nu se ridice sau sa se deformeze golul in timpul coacerii; pentru aceasta se mai pune in forme, peste aluat, si cate o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau de fasole.
- Se asaza tartele intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit ceva mai slab ca de obicei. Dupa ce s-au copt, tartele se lasa 10-15 min sa se raceasca, dupa care se scot din forme si se umplu cu crema, fructele sau cu umplutura pe care o dorim.
- Pentru prepararea cremei de vanilie, se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece, iar dupa aceea se toarna restul de lapte fierbinte in care s-a pus zahar vanilat.
- Se amesteca in continuare pe foc, pana da crema in cateva clocote si se ingroasa. Apoi se ia la o parte si se mai amesteca crema pana se raceste, dupa care se umplu cu ea tartele .
- Peste crema se asaza fructele spalate si stropite cu rom. La urma se pudreaza cu zahar pudra.
- Tartele se pot coace cu 1-2 zile inainte de intrebuintare, dar se umplu doar cu 2-3 ore inainte de servire, deoarece altfel cosuletele pentru tarte se inmoaie si se sfarama.
- Course : Deserturi
- Recipe Type : Deserturi
- Ingredient : capsune, faina, lamaie, lapte, oua, praf de copt, smantana, unt, zahar, zahar pudra, zahar vanilat
About Chef
Related Recipes
Retete recente
-
Muschi de vita cu sos verde
Recipe by Ovidiu Constantin | -
Au Vin Coq (Cocovan)
Recipe by Ovidiu Constantin | -
Supă cremă de roșii și legume cu crutoane
O supă cu conținut nutrițional crescut bogată în vitamine și...
Recipe by Alexandra |
Retete populare
Articole recente
Ingredients
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
cascaval
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
vin
zahar
zahar pudra
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.