
Placinta cu dovleac
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 1,5 kg
- Difficulty Level Mediu
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500 g faina alba
- 2,5 kg dovleac
- 225 g zahar tos
- 50 g zahar pudra
- 250 ml ulei
- 50 g unt
- 100 g oua (2 buc.)
- 5 g scortisoara
- 2 g vanilie
- 20 g sare
Nutrition Info
Instructions
- Din faina, apa si un ou se face o coca.
- Dovleacul se curata si se da prin razatoare si se pune intr-o tava la copt.
- Dupa coacere se amesteca cu zaharul tos, vanilia si scortisoara si se lasa sa se raceasca.
- Coca se imparte in opt parti egale. Din fiecare se intinde cate o foaie. Foile se ung cu unt si ulei, apoi se presara dovleacul copt, condimentat, si se impaturesc in patru.
- Bucatile de placinta, unse cu galbenus de ou deasupra, se pun in tavi unse cu uIei. Se tine la cuptor o jumatate de ora.
- Dupa ce s-a copt, se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
- Pofta buna !
About Chef
Related Recipes
Retete recente
-
Muschi de vita cu sos verde
Recipe by Ovidiu Constantin | -
Au Vin Coq (Cocovan)
Recipe by Ovidiu Constantin | -
Supă cremă de roșii și legume cu crutoane
O supă cu conținut nutrițional crescut bogată în vitamine și...
Recipe by Alexandra |
Retete populare
Articole recente
Ingredients
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
cascaval
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
vin
zahar
zahar pudra
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.